Fi Loki's Norjalaiset Metsäkissat

Loki's Norwegian Forest Cats


kavijalaskuri

 
Olemme pieni kissala Tampereella. Loki's kasvattajanimi on hyväksytty FIFe:ssä ja
kasvattajasopimus tehty Suomen kissaliitto ry:n kanssa 10.11.2009, ensimmäinen pentue syntyi toukokuussa 2011.
 
Kuulumme Suomen kissaliiton alaisuuteen ja Suomen rotukissa yhdistykseen - Surokiin. Kissalamme kissamäärä on pieni, tällä hetkellä siihen kuuluu vain kaksi norjalaista metsäkissaa Prana' Goldfinger ja Loki's Tina Turner.
 
Haluamme että kaikilla kissoilla on oma rauha ja tilaa, tämän takia ajoimme jatkossakin pitää kissamäärämme pienenä. Kaikki kissamme ovat sisäkissoja ja asuvat kansamme ensisijaisesti lemmikkeinä. Ne ovat myös vapaita kulkemaan asunnossa mielensä mukaan. Kissat ovat tärkeä osa jokapäivästä elämäämme ja ne saavaat runsaasti rakkautta ja huomiota osakseen. Kasvatamme norjalaisia metsäkissoja pienimuotoisesti max. 1-2 pentuetta / vuosi.
 
Kasvatuksemme pääpaino on kissojen hyvinvoinnilla. Käytämme ainoastaan terveitä kissoja kasvatukseen. Päämäärämme on saada terveitä ja standardinomaisia kissoja, joilla on mahtava luonne, suuri koko ja vahva rakenne!
Kaikki meidän pennut kasvavat normaleissa kotioloissa arjen keskellä tottuen normaaleihin kodin ääniin. Me emme käyttä ''siitosmatadoreja'' kasvatuksessamme emmekä me muutenkaan hyväksy pentutehtailua. Kaikki meiltä ostetut lemmikkipennut lähtevät koteihinsa aina leikkattuina.

Miksi kissa kannattaa leikkauttaa?

 

  • 1. Kastroitu / steriloitu kissa on yleensä huomattavasti pitkäikäisempi kuin leikkaamaton.Jatkuvat kiimat ovat huomattava rasite kissan elimistölle. Myös kissanpentujen hoito on eläimelle hyvin raskasta. Leikatulla kissalla on myös huomattavasti vähäisempi riski sairastua kohtutulehduksiin ja nisä- tai kohtusyöpään. Myös uroksilla kasvainriski pienenee leikkaamisen myötä. Vanha myytti, jonka mukaan naaraan tulisi synnyttää vähintään yhdet pennut pysyäkseen terveempänä, on myöskin osoittautunut vääräksi. Pienin riski kasvaimiin sairastumiseen on kissalla, joka ei ole kertaakaan synnyttänyt pentuja. Leikkauttaminen on halvempaa kuin leikkauttamattomuudesta johtuvien terveysongelmien hoitaminen!
 
  • 2. Kissa muuttuu yleensä kastroinnin/steriloinnin jälkeen huomattavasti mukavammaksi lemmikiksi. Koska sen hormonitoiminta tasoittuu, sen ei tarvitse enää käyttää energiaansa toisen sukupuolen etsimiseen, se voi täysin keskittyä lemmikkinä olemiseen.
 
  • 3 Kastrointi / sterilointi on hyvin pieni operaatio, joka ei tuota tuskaa kissalle. Kissa operoidaan rauhotettuna, ja haavat paranevat hyvin nopeasti. Yleensä kissa on täysin entisellään jo seuraavana päivänä, ja haavat paranevat uroksella jo muutaman päivän kuluessa, naaraalla haavan paranemiseen kuluu aikaa 10-12 päivää

 

  • 4 Tutkimukset osoittavat, että naaraskissa joka on suhteellisen nuorena leikattu, elää pidempään ja terveempänä kuin naaras, joka on leikkaamaton, tai jolla on ollut pentuja.